Profiterolės su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Profiterolės su sūriu

Profiterolės su sūriu bus puiki pramoga svečiams ir papildys tiek pirmąjį, tiek antrąjį patiekalą. Juos labai lengva pagaminti, nes nereikia atskirai ruošti sūrio kremo. Sūrio gabalėliai apvoliojami tešloje ir tada kepami orkaitėje. Kepimui geriau naudoti parmezaną, tačiau jį galite pakeisti bet kokiu kitu kietuoju sūriu.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su sūriu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį. Sudėkite sviestą ir druską. Uždekite ant ugnies, kad sviestas ištirptų. Užvirinkite, išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos. Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Tešla turi virsti gumulėliu. Ant puodo dugno atsiras balta plėvelė. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite tešlai atvėsti. Kai tešla atvės, į ją po vieną įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą supilkite sūrį. Išmaišykite, kad kiekvienas sūrio gabalėlis atsidurtų tešlos viduje.

Žingsnis 2

Profiterolės su sūriu Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos ir suformuokite nedidelius pyragėlius 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 1 valandai. Kepimo metu jos neatidarykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos