Publikavimo data: 2024-03-26
Profiterolės su sūriu
Profiterolės su sūriu bus puiki pramoga svečiams ir papildys tiek pirmąjį, tiek antrąjį patiekalą. Juos labai lengva pagaminti, nes nereikia atskirai ruošti sūrio kremo. Sūrio gabalėliai apvoliojami tešloje ir tada kepami orkaitėje. Kepimui geriau naudoti parmezaną, tačiau jį galite pakeisti bet kokiu kitu kietuoju sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį. Sudėkite sviestą ir druską. Uždekite ant ugnies, kad sviestas ištirptų. Užvirinkite, išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos. Nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Tešla turi virsti gumulėliu. Ant puodo dugno atsiras balta plėvelė. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite tešlai atvėsti. Kai tešla atvės, į ją po vieną įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą supilkite sūrį. Išmaišykite, kad kiekvienas sūrio gabalėlis atsidurtų tešlos viduje.
Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos ir suformuokite nedidelius pyragėlius 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 1 valandai. Kepimo metu jos neatidarykite.
Kategorijos