Profiterolės su grietinėle ir varške receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas

Šie maži pyragėliai iš choux tešlos Prancūzijoje vadinami "sveikuoliškais triufeliais" - profiteroles. Profiteroles galima patiekti be jokio įdaro arba su saldžiu arba daržovių ir mėsos įdaru. Iš šių rausvų mažų bandelių gaminamas croquembouche - aukšta ir labai įspūdinga pyragaičių piramidė.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, pasiruoškite silikoninį kepimo kilimėlį ir konditerinį maišelį.

Žingsnis 2

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: puode ištirpinkite sviestą su vandeniu ir cukrumi. Į puodą suberkite miltus ir, intensyviai maišydami, sutrinkite juos su likusiais ingredientais.

Žingsnis 3

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 3
Nukelkite puodą nuo ugnies. Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius ir mentele gerai išminkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 4
Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 10 minučių.Vietoj konditerinio maišelio galite naudoti paprastą sunkų maišelį. Vienoje pusėje jį užriškite, o kitoje nupjaukite aštrų kraštą.

Žingsnis 5

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ir iš tešlos suformuokite 5 cm skersmens apskritimus.

Žingsnis 6

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 6
Dėkite kepimo skardą 30 minučių į 180 °C įkaitintą orkaitę. Profiterolės turi pakilti ir gerai paruduoti.

Žingsnis 7

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 7
Paruoškite įdarą: grietinėlę, varškę ir cukraus pudrą sumaišykite blenderiu. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir palikite šaldytuve 10 minučių.

Žingsnis 8

Profiterolės su grietinėle ir varške receptas Žingsnis 8
Paruoštus pyragėlius šiek tiek atvėsinkite, apačioje padarykite nedideles skylutes ir, naudodami maišelį, pripildykite juos varškės mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos