Publikavimo data: 2024-02-04
Profiterolės su grietinėle ir varške receptas
Šie maži pyragėliai iš choux tešlos Prancūzijoje vadinami "sveikuoliškais triufeliais" - profiteroles. Profiteroles galima patiekti be jokio įdaro arba su saldžiu arba daržovių ir mėsos įdaru. Iš šių rausvų mažų bandelių gaminamas croquembouche - aukšta ir labai įspūdinga pyragaičių piramidė.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, pasiruoškite silikoninį kepimo kilimėlį ir konditerinį maišelį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: puode ištirpinkite sviestą su vandeniu ir cukrumi. Į puodą suberkite miltus ir, intensyviai maišydami, sutrinkite juos su likusiais ingredientais.
Žingsnis 3
Nukelkite puodą nuo ugnies. Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius ir mentele gerai išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 10 minučių.Vietoj konditerinio maišelio galite naudoti paprastą sunkų maišelį. Vienoje pusėje jį užriškite, o kitoje nupjaukite aštrų kraštą.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ir iš tešlos suformuokite 5 cm skersmens apskritimus.
Žingsnis 6
Dėkite kepimo skardą 30 minučių į 180 °C įkaitintą orkaitę. Profiterolės turi pakilti ir gerai paruduoti.
Žingsnis 7
Paruoškite įdarą: grietinėlę, varškę ir cukraus pudrą sumaišykite blenderiu. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir palikite šaldytuve 10 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštus pyragėlius šiek tiek atvėsinkite, apačioje padarykite nedideles skylutes ir, naudodami maišelį, pripildykite juos varškės mišiniu.
Kategorijos