Publikavimo data: 2024-03-25
Profiterolės su sviestiniu kremu
Profiterolės - tai nedideli gaminiai iš choux tešlos su įvairiais įdarais. Šis patiekalas pas mus atkeliavo iš prancūzų virtuvės ir tapo labai populiarus visose šalyse.
Žingsnis 1
Į gilų puodą ar prikaistuvį įpilkite 2 puodelius vandens, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite vientisą mišinį.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite persijotus miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Atvėsinkite tešlą. Į puodą po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą maišydami, kol tešla taps vientisa, elastinga ir blizgi. Ji neturi būti tiršta.
Žingsnis 4
Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį. Ant paruoštos kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, nedideliais apskritimais sudėkite tešlą. Dėkite skardą su peltakiukais į įkaitintą 180 ℃ temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštus pyragėlius perpjaukite per pusę ir aptepkite kremu.
Kategorijos