Profiterolės su sviestiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Profiterolės su sviestiniu kremu

Profiterolės - tai nedideli gaminiai iš choux tešlos su įvairiais įdarais. Šis patiekalas pas mus atkeliavo iš prancūzų virtuvės ir tapo labai populiarus visose šalyse.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 1
Į gilų puodą ar prikaistuvį įpilkite 2 puodelius vandens, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite vientisą mišinį.

Žingsnis 2

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 2
Į puodą supilkite persijotus miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 3
Atvėsinkite tešlą. Į puodą po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą maišydami, kol tešla taps vientisa, elastinga ir blizgi. Ji neturi būti tiršta.

Žingsnis 4

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 4
Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį. Ant paruoštos kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, nedideliais apskritimais sudėkite tešlą. Dėkite skardą su peltakiukais į įkaitintą 180 ℃ temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Žingsnis 5

Profiterolės su sviestiniu kremu Žingsnis 5
Paruoštus pyragėlius perpjaukite per pusę ir aptepkite kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos