Publikavimo data: 2024-03-25
Profiterolės su ikrų kremu
Erdvūs profiteroles su švelniu ikrų kremo įdaru ir papuoš jūsų šventinį stalą, ir taps puikiu užkandžiu kasdieniams pietums ar vakarienei. Choux tešlą labai lengva ir greita paruošti, ji reikalauja minimalių pastangų, o užkandis gaunasi traškus, kvapnus ir labai skanus. Įdarą galima gaminti visiškai bet kaip. Išbandykite, eksperimentuokite, mėgaukitės.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Išmaišykite, kad sviestas visiškai ištirptų.
Žingsnis 3
Suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš karto suberkite visus persijotus miltus ir pradėkite intensyviai minkyti tešlą, berdami miltus.
Žingsnis 5
Tešla turi būti visiškai vientisa, be miltų gumulėlių. Palikite tešlą atvėsti maždaug 10 minučių.
Žingsnis 6
Kiaušinius į šiek tiek atvėsusią tešlą pradėkite įmušinėti po vieną: įmuškite vieną, išmaišykite iki vientisos masės, tada įmuškite kitą.
Žingsnis 7
Paruoštą tešlą perkelkite į kepimo maišelį arba tvirtą celofaninį maišelį su nupjautu galu ir sudėkite gniužulėliais ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 8
Dėkite pyragėlius 15 minučių į 200 °C įkaitintą orkaitę, tada sumažinkite temperatūrą iki 160-170 °C ir kepkite dar apie 15 minučių (priklauso nuo pyragėlių dydžio ir orkaitės talpos).
Žingsnis 9
Išimkite iš orkaitės parudavusius profiteroles, palikite 3-4 minutes pastovėti ant kepimo skardos ir perkelkite ant grotelių, kad atvėstų.
Žingsnis 10
Atvėsusias profiteroles perpjaukite per pusę ir ant dugno užtepkite ikrų kremo. Viršų uždenkite nupjauta viršutine kepurėle.
Kategorijos