Profiterolės su šokoladiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Profiterolės su šokoladiniu kremu

Profiterolės - tai nedideli konditerijos gaminiai iš choux tešlos su įvairiais įdarais. Šis desertas atkeliavo pas mus iš prancūzų virtuvės ir pelnytai išpopuliarėjo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
391 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje arba puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir sviestą. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite vientisą mišinį.

Žingsnis 2

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 2
Į mišinį suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite, kad išbyrėtų gumulėliai, ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 3
Atvėsinkite tešlą. Į puodą pakaitomis įmuškite kiaušinius, kol tešla taps vientisa, elastinga ir blizgi. Tešla neturi būti tiršta.

Žingsnis 4

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 4
Ant pergamentu išklotos kepimo skardos, naudodami konditerinį maišelį, iš tešlos suformuokite mažus apskritimus. Kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūroje.

Žingsnis 5

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 5
Kremui į gilų dubenį sudėkite sviestą, kondensuotą pieną, kakavą ir viską sumaišykite mikseriu.

Žingsnis 6

Profiterolės su šokoladiniu kremu Žingsnis 6
Perpjaukite paruoštus pyragaičius per pusę ir apšlakstykite šokoladiniu kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos