Publikavimo data: 2024-03-25
Profiterolės su šokoladiniu kremu
Profiterolės - tai nedideli konditerijos gaminiai iš choux tešlos su įvairiais įdarais. Šis desertas atkeliavo pas mus iš prancūzų virtuvės ir pelnytai išpopuliarėjo.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje arba puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir sviestą. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite vientisą mišinį.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite, kad išbyrėtų gumulėliai, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Atvėsinkite tešlą. Į puodą pakaitomis įmuškite kiaušinius, kol tešla taps vientisa, elastinga ir blizgi. Tešla neturi būti tiršta.
Žingsnis 4
Ant pergamentu išklotos kepimo skardos, naudodami konditerinį maišelį, iš tešlos suformuokite mažus apskritimus. Kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūroje.
Žingsnis 5
Kremui į gilų dubenį sudėkite sviestą, kondensuotą pieną, kakavą ir viską sumaišykite mikseriu.
Žingsnis 6
Perpjaukite paruoštus pyragaičius per pusę ir apšlakstykite šokoladiniu kremu.
Kategorijos