Publikavimo data: 2024-03-26
Profiterolės be įdaro
Profiterolės paprastai būna įdarytos įvairiais kremais. Prancūzų gurmanai taip pat siūlo įdarui naudoti sūrį arba lašišą. Tačiau daugelis žmonių valgo profiteroles be įdaro. Juos paruošti nėra sunku, o pabarstyti cukraus pudra jie tampa gardžiu desertu. Norėdami pagaminti tuščius profiteroles be kremo, rinkitės pirmos rūšies kvietinius miltus. Geri miltai parduodami popieriniame maišelyje. Jei paimsite jį į rankas, jis šiek tiek girgždės. Jis yra vienalytis, be tamsių taškelių ar pilkų dėmelių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą peltakiukams be įdaro. Į puodą supilkite vandenį. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Sudėkite sviestą, druską ir cukrų. Išmaišykite ir užvirinkite. Į puodą supilkite miltus ir greitai išmaišykite šaukštu. Nuimkite nuo ugnies ir toliau maišykite, kad tešla susidarytų gumulas. Grįžkite ant viryklės 2 minutėms. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad tešla atvėstų. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą kruopščiai išmaišydami.
Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo maišelį. Formuokite profiteroles ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Dėkite juos į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos