Publikavimo data: 2024-04-02
Profiterolės su grietinėle
Profiterolės su kremu - tai švelnus ir lengvas prancūzų virtuvės desertas. Jį galima pasigaminti ir namuose. Svarbiausia - iškepti choux tešlą ir paruošti grietinėlę įdarui. Norint paruošti profiteroles su plakta grietinėle, reikia rinktis 33 % riebumo grietinėlę. Jos idealiai tinka plakti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį ir pieną. Suberkite cukrų ir druską. Į puodą sudėkite sviestą ir pastatykite indą ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol mišinys užvirs, o druska ir cukrus ištirps. Sumažinkite ugnį ir suberkite miltus. Greitai išmaišykite turinį, kad gautųsi vientisas mišinys. Maišydami virkite 2 minutes. Tešla turi būti vientisa. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite tešlai atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius. Įdėję kiekvieną kiaušinį, tešlą gerai išmaišykite. Tešla neturi būti skysta, bet ir standi.
Žingsnis 2
Suformuokite profiteroles. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį. Uždėkite žvaigždės formos antgalį. Spauskite profiteroles ant kepimo skardos 3 cm atstumu viena nuo kitos, kad nesuliptų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išimkite peltakiukus ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 3
Kol kepa profiteroles, paruoškite kremą. Atšaldytą grietinėlę supilkite į dubenį. Išplakite grietinėlę vidutinio greičio mikseriu iki piko. Toliau plakant palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Kremas turi tapti purus. Atsargiai perkelkite jį į švarų konditerinį maišelį. Padarykite nedideles skylutes peltakiukuose. Smulkiu antgaliu sukrėskite kremą į profiteroles.
Kategorijos