Profiterolės su grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Profiterolės su grietinėle

Profiterolės su kremu - tai švelnus ir lengvas prancūzų virtuvės desertas. Jį galima pasigaminti ir namuose. Svarbiausia - iškepti choux tešlą ir paruošti grietinėlę įdarui. Norint paruošti profiteroles su plakta grietinėle, reikia rinktis 33 % riebumo grietinėlę. Jos idealiai tinka plakti.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
311 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Profiterolės su grietinėle Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį ir pieną. Suberkite cukrų ir druską. Į puodą sudėkite sviestą ir pastatykite indą ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol mišinys užvirs, o druska ir cukrus ištirps. Sumažinkite ugnį ir suberkite miltus. Greitai išmaišykite turinį, kad gautųsi vientisas mišinys. Maišydami virkite 2 minutes. Tešla turi būti vientisa. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite tešlai atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius. Įdėję kiekvieną kiaušinį, tešlą gerai išmaišykite. Tešla neturi būti skysta, bet ir standi.

Žingsnis 2

Profiterolės su grietinėle Žingsnis 2
Suformuokite profiteroles. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį. Uždėkite žvaigždės formos antgalį. Spauskite profiteroles ant kepimo skardos 3 cm atstumu viena nuo kitos, kad nesuliptų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išimkite peltakiukus ir leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 3

Profiterolės su grietinėle Žingsnis 3
Kol kepa profiteroles, paruoškite kremą. Atšaldytą grietinėlę supilkite į dubenį. Išplakite grietinėlę vidutinio greičio mikseriu iki piko. Toliau plakant palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Kremas turi tapti purus. Atsargiai perkelkite jį į švarų konditerinį maišelį. Padarykite nedideles skylutes peltakiukuose. Smulkiu antgaliu sukrėskite kremą į profiteroles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas orkaitėje, desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, užkandis, pyragai, šokoladas, kremai, kakavos desertai, profiteroles, receptų knyga, kondensuotas pieno kremas, kakavos kepimas, kepimas su kiaušiniais

Kategorijos