Publikavimo data: 2024-03-26
Profiterolės su sutirštintu pienu
"Profiteroles" yra tradicinis prancūzų kulinarinis gaminys, gaminamas iš sviesto tešlos "choux". Jis kepamas orkaitėje, o paskui įdarytas įvairiais įdarais. Profiterolės gali būti gaminamos su virintu sutirštintu pienu. Šis receptas ypatingas tuo, kad yra kuo paprastesnis. Šeimininkei nereikės vargti ruošiant įdarą. Galite imti pirktinio virinto sutirštinto pieno. Svarbu, kad jis būtų pagamintas iš cukraus ir sutirštinto pieno, o jo sudėtyje nebūtų dažiklių ir kitų priedų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite vandenį, įpilkite aliejaus ir druskos. Uždekite ant ugnies ir maišydami užvirinkite. Sviestas turi ištirpti. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kad susidarytų tešla. Ji neturi būti per daug skysta. Palikite ant viryklės 2 minutėms, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Į tešlą įmaišykite kiaušinius. Kiaušinius įmaišykite po vieną ir iš karto išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Tešla pripildykite konditerinį maišelį. Ją įspauskite ant kepimo skardos, formuodami rutuliukus 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Dėkite į orkaitę 40 minučių. Išimkite ir leiskite profiteroles atvėsti.
Žingsnis 3
Desertą pripildykite įdaru. Kondensuotą pieną supilkite į konditerinį maišelį. Kiekviename gabalėlyje peiliu padarykite nedidelį pjūvį ir užpildykite įdaru.
Kategorijos