Publikavimo data: 2024-04-28
Pudingas ant grietinės
Norint paruošti Velykų kuličą ant grietinės, geriau imti daug riebalų turintį pieno produktą, tada tešla bus drėgna, bet tuo pačiu metu oro. Kaip įdarą galite naudoti tradicinius variantus - sultenes arba cukruotus vaisius. Arba galite įdėti džiovintų spanguolių, vyšnių, kumquatų. Kulichų tešla gaunasi minkšta ir lipni, todėl, kad būtų patogiau minkyti, rekomenduojama naudoti menteles arba gremžtukus.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į gilų dubenį suberkite 3 valgomuosius šaukštus miltų, suberkite sausas mieles ir išmaišykite, tada sausą mišinį užpilkite šiltu pienu. Indą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius. Nuolat maišydami supilkite paprastąjį ir vanilinį cukrų bei druską. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki sodrių putų. Tada dalimis sudėkite grietinę ir atsargiai išmaišykite. Gautą masę sumaišykite su mase.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Į tešlą dalimis suberkite persijotus miltus ir 10-15 minučių minkykite tešlą drėgnomis rankomis arba mentele. Tada sudėkite sviestą ir minkykite 10 minučių. Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragėlius kepimui. Tešlą išverskite ant sauso stalo, suberkite sultenes ir cukruotus vaisius, tada 5 minutes švelniai minkykite drėgnomis rankomis. Šaukštu įdarytą tešlą sudėkite į pusės dydžio formeles ir 30 minučių palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragus. Pyragėlius kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Žingsnis 6
Paruoškite glajų. Atvėsusius baltymus sumaišykite su cukrumi ir išplakite mikseriu iki standžių baltų putų.
Žingsnis 7
Papuoškite pyragus. Atvėsusius pyragėlius aptepkite baltyminiu glajumi ir papuoškite konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos