Publikavimo data: 2024-09-14
Pudingas su uogiene
Pudingas - tradicinis angliškas desertas, gaminamas iš miltų arba duonos su kiaušiniais, cukrumi, sviestu arba riebalais, uogomis, riešutais, džiovintais vaisiais. Neretai į jį dedama aromatizuoto alkoholio. Įdomus faktas, tačiau pudingas iš pradžių nebuvo desertas ir buvo gaminamas iš mėsos produktų. Nuo tų laikų patiekalas labai pasikeitė. Šiandien tai desertinis skanėstas, kuris Jungtinėje Karalystėje tradiciškai ruošiamas per Kalėdas. Siūlome pudingą ruošti vyniotinio pavidalo su abrikosų džemu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą, miltus, cukraus pudrą, druską ir kepimo miltelius. Rankomis viską suminkykite į trupinius.
Žingsnis 2
Supilkite pieną ir užminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir vientisa.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą ant stalo 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į 5 mm storio stačiakampį. Tešlą aptepkite uogiene, kraštuose palikdami nedidelius įdubimus. Taip išvengsite uogienės išlindimo iš tešlos, kai ją suvyniosite.
Žingsnis 5
Paimkite ilgąją tešlos pusę ir susukite ją į tvirtą ritinį. Laisvąjį tešlos kraštą prispauskite prie ritinio. Suspauskite ir užspauskite tešlos galus taip, kad įdaras būtų iki pat vidurio.
Žingsnis 6
Pergamento lakštą patepkite sviestu. Suvyniokite vyniotinį į pergamentą. Tada suvyniokite jį į foliją taip, kad blizgioji pusė būtų išorėje.
Žingsnis 7
Dėkite ritinį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 1 valandai 45 minutėms. Išimkite pudingą iš orkaitės ir palikite maždaug 10 minučių pailsėti. Po to išvyniokite foliją ir pergamentinį popierių.
Žingsnis 8
Pudingą supjaustykite porcijomis. Patiekite papuošę cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis. Pagaminta!
Kategorijos