Pudingas su uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Pudingas su uogiene

Pudingas - tradicinis angliškas desertas, gaminamas iš miltų arba duonos su kiaušiniais, cukrumi, sviestu arba riebalais, uogomis, riešutais, džiovintais vaisiais. Neretai į jį dedama aromatizuoto alkoholio. Įdomus faktas, tačiau pudingas iš pradžių nebuvo desertas ir buvo gaminamas iš mėsos produktų. Nuo tų laikų patiekalas labai pasikeitė. Šiandien tai desertinis skanėstas, kuris Jungtinėje Karalystėje tradiciškai ruošiamas per Kalėdas. Siūlome pudingą ruošti vyniotinio pavidalo su abrikosų džemu.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
323 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pudingas su uogiene Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą, miltus, cukraus pudrą, druską ir kepimo miltelius. Rankomis viską suminkykite į trupinius.

Žingsnis 2

Pudingas su uogiene Žingsnis 2
Supilkite pieną ir užminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir vientisa.

Žingsnis 3

Pudingas su uogiene Žingsnis 3
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą ant stalo 5-7 minutes.

Žingsnis 4

Pudingas su uogiene Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į 5 mm storio stačiakampį. Tešlą aptepkite uogiene, kraštuose palikdami nedidelius įdubimus. Taip išvengsite uogienės išlindimo iš tešlos, kai ją suvyniosite.

Žingsnis 5

Pudingas su uogiene Žingsnis 5
Paimkite ilgąją tešlos pusę ir susukite ją į tvirtą ritinį. Laisvąjį tešlos kraštą prispauskite prie ritinio. Suspauskite ir užspauskite tešlos galus taip, kad įdaras būtų iki pat vidurio.

Žingsnis 6

Pudingas su uogiene Žingsnis 6
Pergamento lakštą patepkite sviestu. Suvyniokite vyniotinį į pergamentą. Tada suvyniokite jį į foliją taip, kad blizgioji pusė būtų išorėje.

Žingsnis 7

Pudingas su uogiene Žingsnis 7
Dėkite ritinį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 1 valandai 45 minutėms. Išimkite pudingą iš orkaitės ir palikite maždaug 10 minučių pailsėti. Po to išvyniokite foliją ir pergamentinį popierių.

Žingsnis 8

Pudingas su uogiene Žingsnis 8
Pudingą supjaustykite porcijomis. Patiekite papuošę cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis. Pagaminta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos