Publikavimo data: 2024-06-16
Puošni lašiša, kepta su totorių padažu
Pati lašiša yra skani ir sveika žuvis, apie jos gydomąsias savybes sklando legendos. Tačiau ji ne mažiau populiari tarp kulinarų, nes yra dėkingas produktas - visada būna skani, švelni ir išskirtinė. Lašišos patiekalas su totorių padažu papuoš bet kokį stalą - ir įprastą, ir šventinį. Be to, negalima sakyti, kad jam paruošti reikia daug laiko.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite porcijomis. Sumaišykite druską ir prieskonius ir apvoliokite žuvį. Išspauskite pusės citrinos sultis, o likusius citrusinius vaisius supjaustykite apskritimais. Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite ant jos lašišos gabalėlius. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius ir kepkite lašišą 40 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę, aliejų, garstyčių miltelius, du virtus trynius ir vieną žalią trynį. Tada supilkite smulkiai supjaustytus agurkus. Užpilkite padažą ant lašišos ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos