Puošni lašiša, kepta su totorių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Puošni lašiša, kepta su totorių padažu

Pati lašiša yra skani ir sveika žuvis, apie jos gydomąsias savybes sklando legendos. Tačiau ji ne mažiau populiari tarp kulinarų, nes yra dėkingas produktas - visada būna skani, švelni ir išskirtinė. Lašišos patiekalas su totorių padažu papuoš bet kokį stalą - ir įprastą, ir šventinį. Be to, negalima sakyti, kad jam paruošti reikia daug laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Puošni lašiša, kepta su totorių padažu Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite porcijomis. Sumaišykite druską ir prieskonius ir apvoliokite žuvį. Išspauskite pusės citrinos sultis, o likusius citrusinius vaisius supjaustykite apskritimais. Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite ant jos lašišos gabalėlius. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius ir kepkite lašišą 40 minučių.

Žingsnis 2

Puošni lašiša, kepta su totorių padažu Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę, aliejų, garstyčių miltelius, du virtus trynius ir vieną žalią trynį. Tada supilkite smulkiai supjaustytus agurkus. Užpilkite padažą ant lašišos ir kepkite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos