Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai.

Daugelis žmonių mano, kad imbieriniai sausainiai atsirado kažkur Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau, pasak vienos legendos, receptą iš Azijos į Europą atvežė armėnų vienuolis Gregorijus Makaras. Septynerius metus praleidęs Prancūzijoje, jis išmokė prancūzus kepti imbierinius sausainius. Netrukus imbieriniai sausainiai paplito visoje Europoje, nors imbieras tuo metu buvo brangus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
509 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
36 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų. Plakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite cinamoną ir imbierą, kiaušinio trynį ir sodą. Miltus persijokite per sietelį tiesiai į dubenį. Viską atsargiai sumaišykite.

Žingsnis 2

Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 2
Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir vientisa. Susukite tešlą į gumulą. Tešlą suvyniokite į gumulėlius su maistine plėvele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 3

Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Žingsnis 3
: Darbo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą į plokščią duoną. Naudodami formeles išpjaukite sausainius. Kepimo skardą patepkite aliejumi arba pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos sausainius. Įsitikinkite, kad kiekvienas sausainis yra nutolęs vienas nuo kito. Kepkite iki 170-180 °C įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Stebėkite kepimo intensyvumą, kad sausainiai nesudegtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos