Publikavimo data: 2025-08-17
Puošnūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai.
Daugelis žmonių mano, kad imbieriniai sausainiai atsirado kažkur Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tačiau, pasak vienos legendos, receptą iš Azijos į Europą atvežė armėnų vienuolis Gregorijus Makaras. Septynerius metus praleidęs Prancūzijoje, jis išmokė prancūzus kepti imbierinius sausainius. Netrukus imbieriniai sausainiai paplito visoje Europoje, nors imbieras tuo metu buvo brangus.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų. Plakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite cinamoną ir imbierą, kiaušinio trynį ir sodą. Miltus persijokite per sietelį tiesiai į dubenį. Viską atsargiai sumaišykite.
Žingsnis 2
Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir vientisa. Susukite tešlą į gumulą. Tešlą suvyniokite į gumulėlius su maistine plėvele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 3
: Darbo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą į plokščią duoną. Naudodami formeles išpjaukite sausainius. Kepimo skardą patepkite aliejumi arba pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos sausainius. Įsitikinkite, kad kiekvienas sausainis yra nutolęs vienas nuo kito. Kepkite iki 170-180 °C įkaitintoje orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Stebėkite kepimo intensyvumą, kad sausainiai nesudegtų.
Kategorijos