Publikavimo data: 2025-08-17
Puošnūs keksiukai su kondensuoto pieno įdaru ir kreminio sūrio dangteliu
Kepiniai yra ne tik saldus desertas namų arbatos vakarėliui, bet ir bet kokio šventinio stalo puošmena. Šis desertas - tai nedidelis biskvitas. Išvertę pavadinimą iš anglų kalbos, gautume "puodelio formos pyragas" - miniatiūrinis pyragas keliems kąsneliams. Virintu sutirštintu pienu įdaryti keksiukai su kepurėlėmis, gražiai papuošti kremu ant viršaus, nepaliks abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir plakite mikseriu 2 minutes, tada po vieną įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų ir plakite didžiausiu greičiu. Keliais etapais suberkite miltus ir kepimo miltelius ir nedideliu greičiu mikseriu iki vientisos masės įmaišykite pieną.
Žingsnis 2
Šaukštu sudėkite tešlą į popierines formeles ir pripildykite jas iki ⅔. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20-25 min. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite iškeptus kepinius, jie turi būti sausi.
Žingsnis 3
Peiliu keksiukų viduryje atsargiai išpjaukite duobutę ir užpilkite ją virintu kondensuotu pienu.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Grietinėlę iš pradžių išplakite mikseriu nedideliu greičiu, palaipsniui suberkite cukraus pudrą, tada dideliu greičiu iki vientisos masės. Keliais etapais sudėkite kreminį sūrį, maišydami lėčiausiu greičiu. Paruoštą kremą perkelkite į konditerinį maišelį ir vamzdeliu ant pyrago viršaus uždėkite kepurėles.
Kategorijos