Publikavimo data: 2025-08-20
Puošnūs šokoladiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir riešutais
Net ir paprasti sausainiai gali būti įtraukti į šventinio stalo meniu ar saldumynų barą, jei juos patiekdami parodysite šiek tiek fantazijos. Dekoruoti kepiniai įgauna labai puošnią išvaizdą ir tampa saldžia puošmena. Pagal šį receptą paprasčiausi sausainiai dėl kondensuoto pieno ir smulkintų riešutų atrodo kaip mini tortas. Tereikia vieną sausainį aptepti kondensuotu pienu, uždengti antruoju ir apvolioti riešutuose. Viskas paprasta ir nebrangu. Tačiau tai visais atžvilgiais laimėtojas.
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi, suberkite kakavą, miltus, kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suvyniokite į maišelį ir 15-20 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite iki maždaug 5 mm storio. Apvaliomis formelėmis arba stikline išpjaukite apskritimus. Dėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 5-10 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Susmulkinkite graikinius riešutus mažais gabalėliais. Pusę sausainių aptepkite kondensuotu pienu ir uždenkite kita puse. Padenkite šonus ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos