Publikavimo data: 2024-05-19
Purus pyragas
Biskvitas yra klasikinis konditerio kepinys. Kadangi tešloje yra oro, kepant aukštoje temperatūroje oras įkaista ir tešla padidėja. Būtina tinkamai elgtis su ingredientais. Tuomet užtikrinamas skanus ir sodrus pyrago biskvitas. O kad kremas būtų tinkamas, visi produktai turi būti švieži. Naudokite grietinę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 25 %, ir labai šaltą. Priešingu atveju ji paprasčiausiai neišplaks ir liks skysta.
Žingsnis 1
Į trynius supilkite 75 g cukraus ir didžiausiu greičiu išplakite mikseriu iki tirštos, beveik baltos masės.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nusausinkite plaktuvo priedą ir plakite baltymus didžiausiu greičiu, kol mišinys taps baltas ir tirštas. Maišytuvo antgaliai turi palikti aiškų pėdsaką. Tik dabar suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol mišinys taps baltas ir blizgus.
Žingsnis 3
Į baltymus sudėkite kiaušinių trynius ir labai atsargiai maišykite šaukštu, kol mišinys taps vientisas ir šviesiai geltonos spalvos.
Žingsnis 4
Supilkite miltus ir išmaišykite. Nemaišykite per ilgai, nes tešla gali tapti per tiršta ir prarasti savo orumą.
Žingsnis 5
Išnykus miltų gumuliukams, perkelkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir 30-35 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite grietinę su cukrumi. Maišytuvu plakite grietinę su abiejų rūšių cukrumi, kol ištirps.
Žingsnis 7
Varškę sutrinkite trintuvu ir gerai sumaišykite su grietine. Paruoštą masę 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 8
Visiškai atvėsusius sausainius išimkite iš formos. Dėl sviesto biskvitas prilips prie formos šonų ir atvėsęs nenusileis. Atsargiai perbraukite peiliu per formos šonus ir atskirkite biskvitą.
Žingsnis 9
Surinkite pyragą. Biskvitą perpjaukite į 2 dalis ir aptepkite paruoštu kremu. Torto kraštus patepkite riebalais, kad geriau įsigertų. Torto viršų papuoškite cukruotais obuoliais ir palikite tortą šaldytuve kelioms valandoms, kad kremas sutirštėtų, o biskvitas įsigertų.
Kategorijos