Publikavimo data: 2025-08-18
Purus uogų pyragas
Uogų pyragai nepraranda savo aktualumo bet kuriuo metų laiku. Vasarą jie kepami iš šviežių uogų, o ne sezono metu į pagalbą ateina šaldytos uogos. Jei svarstote, kur, be kompoto, vasarą galima panaudoti šaldytas uogas, šis pyrago receptas kaip tik jums. Pyragas ant kefyro gaunasi sodrus ir orus. Lengva uogų rūgštelė puikiai papildo jo subtilų skonį. Jei norite išgauti kuo natūralesnę pyrago sudėtį, įdarui nenaudokite tirštiklių. Užtenka tiesiog išvirti šaldytas uogas su cukrumi. Taip sumažinsite uogose esančio vandens kiekį.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite juos mikseriu, maišytuvu arba paprastu plakikliu, kol taps purūs. Geriau naudoti kambario temperatūros kiaušinius.
Žingsnis 2
Į pusiau tirštą mišinį suberkite kvietinius miltus, kepimo miltelius, sodą, kepimo miltelius, kefyrą ir vanilinį cukrų. Viską dar kartą išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą supilkite į pergamentu arba kepimo popieriumi išklotą nepridegančią formą ir ant viršaus paskleiskite uogų sluoksnį. Pyragą kepkite 40 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje.
Kategorijos