Publikavimo data: 2025-08-18
Pušies riešutų pyragas
Erdvus biskvitas ir sodrus auksinių kedro riešutų raštas - štai koks būna pagal šį receptą paruoštas pyragas. Jis žaibiškai paruošiamas iš paprastų, nebrangių produktų, kuriuos reikia tam tikra seka sumaišyti ir siųsti į orkaitę.
Žingsnis 1
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite mikseriu. Mišinys turi būti šviesus ir vientisas. Įmaišykite ištirpintą sviestą ir pieną. Į masę dalimis suberkite miltus, sumaišytus su druska, kepimo milteliais ir vanile. Po kiekvieno įmaišymo tešlą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno suberkite kedro riešutus, tolygiai paskleiskite juos po visą formą ir atsargiai supilkite tešlą. Tešlos neišlyginkite, palaukite, kol ji tolygiai pasiskirstys. Kepkite pyragą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps, t. y. 60 minučių.
Kategorijos