Publikavimo data: 2024-05-25
Pūsti amerikietiški keksiukai.
Norite pasigaminti saldų patiekalą, kurį galėtų pagaminti net vaikai? Pasigaminkite amerikietiškų keksiukų (donutų). Ir nors patiekalas gana kaloringas, nepakartojamas jo skonis privers jus viską pamiršti, o glazūruotas apvalkalas apgaubs jus nepakartojamu vaisių skoniu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną ir sviestą. Kruopščiai išmaišykite. Dviem etapais suberkite cukrų, vaniliną, sausas mieles ir miltus. Išminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta ir neliptų prie rankų. Palikite tešlą 30 min. pakilti uždaroje orkaitėje 35 °C temperatūroje. Tešlą iškočiokite ne storesniu kaip 1 cm, bet ne mažesniu kaip 0,5 cm sluoksniu. Naudodami ne didesnę kaip 9 cm skersmens apvalią formą suformuokite apskritimus. Tada padarykite nedidelį centrą. Perkelkite koldūnus ir palikite juos pakilti.
Žingsnis 2
Įkaitinkite augalinį aliejų. Įmerkite į jį keturis koldūnus ir, kai jie paruduos, apverskite. Leiskite jiems paruduoti iš kitos pusės. Dėkite koldūnus ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Palikite koldūnus visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite keksiukų papuošimus. Pašildykite grietinėlę. Karštą grietinėlę supilkite į juodąjį šokoladą ir išmaišykite. Mišinys turi tapti vientisas ir šiek tiek skystas, jį galite pašildyti mikrobangų krosnelėje. Tą patį padarykite ir su baltuoju šokoladu. Iki pusės panardinkite keksiukus į šokoladą.
Kategorijos