Publikavimo data: 2025-08-18
Pūstos grietinėlės keksiukai
Iš naminės tešlos pagaminti kepiniai būna minkšti ir orūs. Toks desertas su kremu puikiai tinka vaikų renginio švediškam stalui. Keksiukai su uogiene papuoš ne tik šeimos pusryčius, bet ir šventinį stalą. Įdaras mažiems keksiukams, gali būti visiškai bet koks pagal jūsų skonį. Kepimui skirta tešla gaunasi elastinga, su ja lengva dirbti. Jei nemėgstate vargti su tešla, imkite paruoštą tešlą ir įdarykite ją bet kokiu pasirinktu įdaru.
Žingsnis 1
Į patogų dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite šakute. Supilkite kefyrą ir aliejų. Pabarstykite vaniliniu cukrumi ir pagal skonį įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sodą pašlakstykite citrinos sultimis. Leiskite šiek tiek pastovėti. Jei norite, įberkite aštrių prieskonių. Sumaišykite skystas mases.
Žingsnis 3
Į gautą mišinį nuolat maišydami suberkite miltus. Suplakite maišytuvu ir išminkykite tešlą, kurios konsistencija panaši į tirštos grietinės.
Žingsnis 4
Kepimo formas ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite tešlą į formeles ir 25 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Kai keksiukai šiek tiek atvės, išimkite šerdį, užpildykite keksiukus džemu. Viršų papuoškite plakta grietinėle.
Kategorijos