Publikavimo data: 2024-05-26
Pūstos kalakutienos įdaryti čeburekai
Čeburekus galite gaminti įvairiais būdais, fantazuoti su įdarais, eksperimentuoti su tešla. Ir tame nėra nieko blogo. Pavyzdžiui, šiame variante tešloje yra sviesto, o įdaras pagamintas iš kalakutienos filė. Dėl šio derinio čeburekai tampa purūs, o jų skonis įgauna kreminį atspalvį. Norėdami pakeisti, galite išbandyti šį receptą, bet kokiu atveju jie vis tiek bus skanūs.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Į vandenį įmaišykite druską. Į miltus supilkite vandenį ir sviestą ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Svogūną ir kalakutienos filė sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą pagal būsimų čeburekų skaičių ir dydį (8-9). Kiekvieną pusę iškočiokite 2-3 mm storio lakštu ir įdėkite maltos mėsos. Uždenkite ją antrąja puse ir galus susekite šakute. Kepkite čeburekus keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iškeps iš abiejų pusių. Dėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Kategorijos