Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų garstyčios
Garstyčios yra vienas mėgstamiausių mūsų prieskonių. Ji puikiai tinka ne tik prie mėsos ir žuvies, bet ir prie daržovių patiekalų. Ji naudojama ne tik patiekalams, bet ir gaminant maistą. Norėdami garstyčias paįvairinti skoniu, į jų sudėtį galite įtraukti svarainių. Šis prieskonis kartais vadinamas "vaisių garstyčiomis" ir patiekalams suteikia saldžiarūgščio skonio.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti garstyčias ir svarainius. Uždėkite puodą ant viryklės, supilkite cukrų ir atskieskite jį vandeniu. Palaukite, kol mišinys užvirs. Sudėkite medų, garstyčių sėklas ir vyną. Palikite virti 7 minutes. Į sirupą sudėkite svarainių gabalėlius. Virkite ant silpnos ugnies 90 minučių nuo užvirimo. Į mišinį supilkite citrinos sultis ir 5 minutes palaikykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Išimkite svarainius iš puodo, sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Po to tyrę supilkite į puodą su sirupu ir maišydami šaukštu pavirkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 valandas brinkti.
Kategorijos