Putinų garstyčios pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinų garstyčios

Garstyčios yra vienas mėgstamiausių mūsų prieskonių. Ji puikiai tinka ne tik prie mėsos ir žuvies, bet ir prie daržovių patiekalų. Ji naudojama ne tik patiekalams, bet ir gaminant maistą. Norėdami garstyčias paįvairinti skoniu, į jų sudėtį galite įtraukti svarainių. Šis prieskonis kartais vadinamas "vaisių garstyčiomis" ir patiekalams suteikia saldžiarūgščio skonio.
Gaminimo laikas
440 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
59 kcal.
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų garstyčios Žingsnis 1
Pradėkite ruošti garstyčias ir svarainius. Uždėkite puodą ant viryklės, supilkite cukrų ir atskieskite jį vandeniu. Palaukite, kol mišinys užvirs. Sudėkite medų, garstyčių sėklas ir vyną. Palikite virti 7 minutes. Į sirupą sudėkite svarainių gabalėlius. Virkite ant silpnos ugnies 90 minučių nuo užvirimo. Į mišinį supilkite citrinos sultis ir 5 minutes palaikykite ant ugnies.

Žingsnis 2

Putinų garstyčios Žingsnis 2
Baigti gaminti. Išimkite svarainius iš puodo, sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Po to tyrę supilkite į puodą su sirupu ir maišydami šaukštu pavirkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 valandas brinkti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos