Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų salotos su vaisiais
Cidonijos yra vienas seniausių vaismedžių, kurį žmogus pradėjo auginti prieš 4000 metų. Dėl rūgštaus skonio vaisiai retai valgomi žali. Vaisiai turi daug antioksidantų, ramina nervų sistemą, padeda kovoti su stresu. Kulinarijoje svarainiai plačiai taikomi. Iš jų gaminamos uogienės ir džemai, ruošiami mėsos ir saldūs patiekalai. Iš svarainių su vaisiais gaunamos kvapnios ir sveikos salotos. Siekiant atsikratyti aitraus skonio, svarainiai karamelizuojami.
Žingsnis 1
Vaisius supjaustykite griežinėliais. Nulupkite svarainių ir kriaušių odelę, išimkite šerdį ir sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nupjaukite apelsino viršūnę ir išimkite minkštimą. Stenkitės nepažeisti žievelės, nes ja bus užpildytos vaisių salotos. Apelsino minkštimą taip pat supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 2
Karamelizuokite svarainius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite cukrų. Maišykite, kol kristalai ištirps. Iš dalies apelsino minkštimo išspauskite apie 2 valgomuosius šaukštus sulčių ir supilkite į cukraus sirupą. Sudėkite svarainius į cukraus sirupą ir kepkite 2 minutes. Tada sumaišykite svarainius su kriaušės ir apelsino gabalėliais, sudėkite į dubenį iš apelsino žievelės.
Kategorijos