Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų sausainiai
Kviečių sausainiai - labai skanus, švelnus ir aromatingas desertas, gaminamas iš raugintų vaisių, miltų ir cukraus. Sausainiai būna traškūs išorėje ir labai minkšti viduje. Beje, kvietinius miltus galima pakeisti bet kokiais kitais miltais, pavyzdžiui, grikių, kukurūzų ar avižų miltais. Dėl to patiekalas ne tik įgaus naujų skonio derinių, bet ir taps sveikesnis. Beje, svarainiai aktyviai naudojami medicinoje, laikomi oficialiu vaistu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Tarkuotus svarainius sumaišykite su cukrumi ir augaliniu aliejumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir vaniliną pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Tada iš tešlos suformuokite mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Dėkite rutuliuką ant kepimo skardos ir lengvai prispauskite. Pakartokite su visa tešla. Dėkite sausainius 15 minučių į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Atvėsinkite sausainius ant grotelių.
Kategorijos