Publikavimo data: 2024-04-06
Putinų želė
Putinų želė - puikus gaivus desertas karštuoju metų laiku. Juo galima mėgautis, kai vaisiai prinoksta ant medžio. Iš japoninių svarainių gaminami labai skanūs žiemos pusgaminiai, uogienės, džemai ir želė. Deserto receptas nepasižymi atlikimo sudėtingumu. Reikia svarainių, vandens ir cukraus. Produktą galima naudoti kaip preparatą ir laikyti šaltoje vietoje kelis mėnesius.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Kiekvieną vaisių supjaustykite griežinėliais. Pašalinkite kauliukus, odelę palikite.
Žingsnis 2
Išvirkite želė. Supilkite į puodą vandenį, kad jis vos apsemtų svarainius, pastatykite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Skystį perkoškite per kelių sluoksnių sūrmaišį. Supilkite cukrų ir čiobrelius, užvirinkite sirupą ir virkite, kol taps norimos konsistencijos. Baigiant virti įpilkite šiek tiek citrinos rūgšties. Išimkite čiobrelius, supilstykite želė į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Kai želė atvės, įdėkite ją į šaldytuvą.
Kategorijos