Putinų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Putinų želė

Putinų želė - puikus gaivus desertas karštuoju metų laiku. Juo galima mėgautis, kai vaisiai prinoksta ant medžio. Iš japoninių svarainių gaminami labai skanūs žiemos pusgaminiai, uogienės, džemai ir želė. Deserto receptas nepasižymi atlikimo sudėtingumu. Reikia svarainių, vandens ir cukraus. Produktą galima naudoti kaip preparatą ir laikyti šaltoje vietoje kelis mėnesius.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
61 kcal.
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų želė Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Kiekvieną vaisių supjaustykite griežinėliais. Pašalinkite kauliukus, odelę palikite.

Žingsnis 2

Putinų želė Žingsnis 2
Išvirkite želė. Supilkite į puodą vandenį, kad jis vos apsemtų svarainius, pastatykite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Skystį perkoškite per kelių sluoksnių sūrmaišį. Supilkite cukrų ir čiobrelius, užvirinkite sirupą ir virkite, kol taps norimos konsistencijos. Baigiant virti įpilkite šiek tiek citrinos rūgšties. Išimkite čiobrelius, supilstykite želė į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Kai želė atvės, įdėkite ją į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos