Publikavimo data: 2024-04-01
Putų glazūra
Norint paruošti tinkamos konsistencijos ir savybių veidrodinę putų glazūrą, reikia griežtai laikytis technologijos. Tam reikės tikslumo, todėl turėtumėte apsiginkluoti elektroninėmis svarstyklėmis ir kepimo termometru.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą arba storadugnį puodą supilkite vandenį, cukrų ir medų. Pastatykite puodą ant ugnies. Cukraus ir medaus mišinį kaitinkite iki vientisos masės. Patikrinkite temperatūrą. Ji turi būti 103 ⁰C, antraip glajus išbėgs arba bus per tirštas.
Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Kondensuotą pieną ir šokoladą sudėkite į gilų dubenį arba maišytuvą. Supilkite karštą sirupą. Kol šokoladas tirpsta, sudėkite suminkštintą želatiną. Išmaišykite. Įpilkite dažiklių ir plakite mikseriu mažiausiu greičiu. Gautą glajų uždenkite besiliečiančia maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi 12 valandų.
Žingsnis 3
Baigiant kepti putėsių glazūrą, ją išplakite. Po atvėsinimo glajus turi būti standus ir šiek tiek elastingas. Pašildykite jį mikrobangų krosnelėje 2-3 minutes ir dar kartą suplakite mikseriu mažiausiu greičiu. Šiuo metu glazūra turėtų būti ne aukštesnės kaip 35 ⁰C temperatūros. Veidrodinę glazūrą pertrinkite per sietelį, kad neliktų burbuliukų.
Kategorijos