Putų glazūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Putų glazūra

Norint paruošti tinkamos konsistencijos ir savybių veidrodinę putų glazūrą, reikia griežtai laikytis technologijos. Tam reikės tikslumo, todėl turėtumėte apsiginkluoti elektroninėmis svarstyklėmis ir kepimo termometru.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
346 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
66 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putų glazūra Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą arba storadugnį puodą supilkite vandenį, cukrų ir medų. Pastatykite puodą ant ugnies. Cukraus ir medaus mišinį kaitinkite iki vientisos masės. Patikrinkite temperatūrą. Ji turi būti 103 ⁰C, antraip glajus išbėgs arba bus per tirštas.

Žingsnis 2

Putų glazūra Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Kondensuotą pieną ir šokoladą sudėkite į gilų dubenį arba maišytuvą. Supilkite karštą sirupą. Kol šokoladas tirpsta, sudėkite suminkštintą želatiną. Išmaišykite. Įpilkite dažiklių ir plakite mikseriu mažiausiu greičiu. Gautą glajų uždenkite besiliečiančia maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi 12 valandų.

Žingsnis 3

Putų glazūra Žingsnis 3
Baigiant kepti putėsių glazūrą, ją išplakite. Po atvėsinimo glajus turi būti standus ir šiek tiek elastingas. Pašildykite jį mikrobangų krosnelėje 2-3 minutes ir dar kartą suplakite mikseriu mažiausiu greičiu. Šiuo metu glazūra turėtų būti ne aukštesnės kaip 35 ⁰C temperatūros. Veidrodinę glazūrą pertrinkite per sietelį, kad neliktų burbuliukų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos