Publikavimo data: 2025-08-18
Putų pyragas "Širdis"
Mousse Heart Cake dažniausiai gaminamas su veliūriniu arba blizgiu sluoksniu. Procesai nėra patys lengviausi ir reikalauja tam tikrų įgūdžių. Yra ir prieinamesnių versijų, skirtų minimalios patirties turintiems konditeriams. Tortas "Širdis" pagal šokoladinius pyragaičius niekuo nesiskiria nuo restorano lygio desertų ir yra kuriamas daug paprasčiau. Šviežios braškės arba vaniliniai ledai gali būti gardus deserto priedas.
Žingsnis 1
Paruoškite šokoladinius pyragaičius. Karčiojo šokolado gabalėlius ir sviestą sudėkite į vidutinio dydžio puodą ir kaitinkite iki vientisos masės. Visą laiką maišydami plaktuvu, suberkite cukrų. Šiek tiek atvėsinkite, įmuškite kiaušinius ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite. Persijokite miltus ir kakavos miltelius, įberkite druskos. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite tešlą į formą. Paskirstykite jį po paviršių ir siųskite į orkaitę 20-25 minutėms. Visiškai atvėsinkite, nuimkite nuo grotelių ir išimkite iš formos bei popieriaus.
Žingsnis 2
Paruoškite želatinos pagrindą. Supilkite želatiną į dubenį, apšlakstykite nedideliu kiekiu vandens ir palikite 5 min. Puode sumaišykite pusę puodelio grietinėlės ir cukrų. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišykite, kol kristalai ištirps. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite želatiną, išmaišykite. Želatinos mišinį supilkite ant šokoladinių putėsių gabalėlių, išmaišykite, kol susijungs.
Žingsnis 3
Paruoškite putėsių sluoksnį. Likusią grietinėlę plakite mikseriu nedideliu greičiu, kol šiek tiek sutirštės, tada padidinkite greitį ir plakite iki viršūnių. Sujunkite su šokolado mase, maišykite, kol išnyks įvairiaspalviai dryžiai. Sudėkite keksiukus atgal į formą, užtepkite putėsių sluoksnį ir palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Sumaišykite grietinėlę ir sviestą, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirus iš karto nuimkite. Šokolado gabalėlius supilkite ant grietinėlės mišinio, išmaišykite. Atvėsinkite iki šiek tiek aukštesnės nei kambario temperatūros. Užpilkite glajų ant putėsių sluoksnio ir palikite atvėsti bent 1 valandą.
Kategorijos