Publikavimo data: 2025-08-18
Pyragas "Krepšelis su avietėmis"
Tai itin skanus pyragas iš švelnios smėlio tešlos su šviežiomis avietėmis. Puiki bet kokio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Persijokite miltus, sumaišykite juos su 100 g cukraus, sutarkuokite margariną ir sviestą stambia tarka. Pradėkite minkyti trapią tešlą.
Žingsnis 2
Įdėkite 2 trynius ir toliau minkykite tešlą. Jei tešlą sunku minkyti, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens.
Žingsnis 3
Turėtumėte gauti ne per kietą tešlą.
Žingsnis 4
Suvyniokite jį į dešrą ir peiliu supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite formas, kuriose bus kepami krepšeliai. Iškočiokite nedidelį apskritimą, šiek tiek didesnį už formos skersmenį, ir švelniai paskleiskite tešlą, prispausdami ją prie formos kraštų. Kai formos bus pilnos, dėkite jas į orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 6
Pamirkykite želatiną 150 g vandens ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 7
Atsargiai išimkite paruoštus krepšelius iš formų.
Žingsnis 8
Paruoštą sutirštintą želatiną 10 sekundžių kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir į ją suberkite šviežias avietes.
Žingsnis 9
Į krepšelius po 1 valgomąjį šaukštą suberkite želatinoje mirkytas avietes. Viršų papuoškite viena šviežia avietė. Dėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Kategorijos