Publikavimo data: 2024-06-08
Pyragas su abrikosais (paprastas ir skanus)
Arbatai galite greitai paruošti paprastą ir skanų pyragą su abrikosais. Pyragas gaunasi minkštas, purus ir saikingai saldus. Pyrago ypatumas tas, kad abrikosai dedami ne į pačią tešlą, o ant jos viršaus. Vietoj šių vaisių galima naudoti slyvas, obuolius, persikus, nektarinus. Jie vienodai gerai atsiskleidžia iškepę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Suminkštintą sviestą sumaišykite su 150 g cukraus, druska ir vanile. Nuolat maišydami tešlą pakaitomis įmaišykite grietinę ir kiaušinius. Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į tešlą, kuri turi tapti gana tiršta.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą su abrikosais. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais arba išklokite pergamentu. Įdėkite pyragą. Tolygiai paskleiskite abrikosus ant paviršiaus vidine puse į viršų. Kiekvieną gabalėlį apibarstykite likusiu cukrumi (50 g). Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
Kategorijos