Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su avietėmis ir varške
Smėlio pyragas su kreminiu varškės kremu ir sultingomis avietėmis - skamba apetitiškai, ar ne? Toks pyragas tikrai patiks jūsų šeimai ir draugams. Jis puikiai tiks šventiniam stalui arba arbatos vakarėliui. Jam paruošti galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas avietes. Varškė tinka bet kokio riebumo. Vietoj jos taip pat galite naudoti kreminį sūrį, tada pyragas bus labai panašus į sūrio pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į gilų dubenį. Sudėkite smulkintą sviestą, vieną vištos kiaušinį ir pusę puodelio cukraus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga ir pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir įdėkite ją į pyrago formą, suformuodami apvadą. Formos sutepti riebalais nebūtina, nes tešla yra gana riebi. Dugne šakute padarykite keletą įdubimų. Dėkite pagrindą į orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Į gilų dubenį sudėkite varškę, vieną vištos kiaušinį, pusę puodelio cukraus ir tris šaukštus grietinės. Visus ingredientus išplakite iki vientisos kreminės masės.
Žingsnis 6
Į paruoštą pagrindą supilkite varškės kremą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite aviečių.
Žingsnis 7
Pasiųskite pyragą kepti į orkaitę 30 minučių 180 °C temperatūroje.Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 8
Pyragas su avietėmis ir varške paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos