Publikavimo data: 2025-08-19
Pyragas su braškėmis ant kefyro
Braškių kefyro pyragas yra saldus miltinis patiekalas, patiekiamas kaip desertas. Kadangi pyragas gaminamas iš kefyro su daug kiaušinių, jis būna purus, purus, su rausva plutele. Vanilinis cukrus suteikia pyragui neįprasto švelnaus skonio. O braškės pripildo pyragą saldžiarūgščio skonio.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Įpilkite kambario temperatūros kefyro ir sodos, kruopščiai išmaišykite. Į skystą mišinį persijokite miltus, suberkite raugą ir nedideliu greičiu mikseriu išsukite tešlą. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą. Ant tešlos sudėkite braškes. Dėkite formą į 200 °C įkaitintą orkaitę 45-50 min.
Kategorijos