Publikavimo data: 2025-08-19
Pyragas su braškėmis ir šaldytomis vyšniomis
Pradžiuginkite save ir savo artimuosius kvapniu raugintu pyragu su braškėmis ir vyšniomis. Šis patiekalas puikiai tinka arbatos vakarėliams ir svečių priėmimui. Įdarą gali sudaryti bet kokios uogos ar vaisiai, o pyragą paruošti greitai ir lengvai. Tešlą galima gaminti ne tik iš kvietinių miltų, bet ir, pavyzdžiui, iš avižinių miltų. Tokio pyrago "pikantiškumas" yra tas, kad tarkuota tešla jo viršų padaro traškų, o uogų įdaras sukuria minkštą sluoksnį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą sutarkuokite į trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir tarkuotą sviestą. Tada į tešlą įmuškite kiaušinį ir suberkite likusį cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Suformuokite du tešlos gabalus, vieną gabalą šiek tiek didesnį. Mažesnę tešlos dalį įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tešlą tolygiai paskirstykite po pyrago formą. Uždėkite uogų sluoksnį. Iš šaldytuvo išimkite antrąją tešlos dalį ir užtarkuokite ją ant uogų. Palikite pyragą kepti 45 minutes.
Kategorijos