Publikavimo data: 2024-05-20
Pyragas su braškėmis ir želatina
Braškių želė pyragas ruošiamas kombinuotu būdu, kai viena dalis - pluta - iškepama, o kita - įdaras - užšaldoma šaltai. Įdarui reikia šviežių uogų, o iš želatinos su braškių skoniu pagaminamas pyrago įdaras. Kad greitai paruoštumėte, galite nusipirkti paruoštos smėlio tešlos. Jei turite daugiau laisvo laiko, pyragą galite pasigaminti iš naminės tešlos.
Žingsnis 1
Iškepkite pyragą. Paruoštą smėlio tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite į 1-2 cm storio apskritimą. Dėkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Išimkite ir atvėsinkite neišimdami iš formos.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Kukurūzų krakmolą ir cukrų supilkite į dubenį, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir išmaišykite. Likusį vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite. Supilkite krakmolo ir cukraus mišinį, išmaišykite. Virkite 5 minutes, kol mišinys sutirštės. Išjunkite ugnį, supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Supilkite į platų dubenį, kad greitai atvėstų. Į atvėsusią želė sudėkite braškių skilteles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti pyragą. Ant smėlio plutos dėkite braškių ir želė įdarą. Padėkite pyragą į šaldytuvą 60 minučių, kad želė sustingtų. Atsargiai išimkite pyragą iš formos.
Kategorijos