Pyragas su braškėmis ir želatina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Pyragas su braškėmis ir želatina

Braškių želė pyragas ruošiamas kombinuotu būdu, kai viena dalis - pluta - iškepama, o kita - įdaras - užšaldoma šaltai. Įdarui reikia šviežių uogų, o iš želatinos su braškių skoniu pagaminamas pyrago įdaras. Kad greitai paruoštumėte, galite nusipirkti paruoštos smėlio tešlos. Jei turite daugiau laisvo laiko, pyragą galite pasigaminti iš naminės tešlos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.36/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su braškėmis ir želatina Žingsnis 1
Iškepkite pyragą. Paruoštą smėlio tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite į 1-2 cm storio apskritimą. Dėkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Išimkite ir atvėsinkite neišimdami iš formos.

Žingsnis 2

Pyragas su braškėmis ir želatina Žingsnis 2
Paruoškite želė. Kukurūzų krakmolą ir cukrų supilkite į dubenį, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir išmaišykite. Likusį vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite. Supilkite krakmolo ir cukraus mišinį, išmaišykite. Virkite 5 minutes, kol mišinys sutirštės. Išjunkite ugnį, supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Supilkite į platų dubenį, kad greitai atvėstų. Į atvėsusią želė sudėkite braškių skilteles ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Pyragas su braškėmis ir želatina Žingsnis 3
Baigkite ruošti pyragą. Ant smėlio plutos dėkite braškių ir želė įdarą. Padėkite pyragą į šaldytuvą 60 minučių, kad želė sustingtų. Atsargiai išimkite pyragą iš formos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos