Publikavimo data: 2025-08-19
Pyragas su braškėmis iš sluoksniuotos tešlos be raugo
Braškių pyragas iš sluoksniuotos tešlos be mielių - skanus ir lengvai pagaminamas skanėstas. Didelis šio pyrago privalumas tas, kad jį galite gaminti bet kuriuo metų laiku, ne tik per trumpą šviežių braškių sezoną. Žiemą jam lygiai taip pat tiks ir šaldytos uogos. Receptui naudojama paruošta tešla - sluoksniuota tešla be mielių. Dėl jos pyragas gaunasi orus ir švelnus.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti pyragą. Ant stalo padėkite pergamentą. Padėkite ant jo tešlą stačiakampiu sluoksniu, jos neišvyniodami. Dažnai ją pabadykite šakute. Obuolius ir braškes supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant tešlos pakaitomis eilėmis išdėliokite braškes ir obuolius. Kad kraštai būtų traškūs, 2 cm nuo kraštų suvyniokite kraštus. Įdarą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite cukrumi bei cinamonu. Perkelkite pyragą į kepimo skardą ir 20-25 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos