Publikavimo data: 2024-05-19
Pyragas su braškių uogiene
Lengvas ir aromatingas pyragas su braškių uogiene - puikus kepinys prie arbatos. Pyragas su braškių uogiene kepamas orkaitėje. Pagal receptą reikia imti braškių uogienės. Tešla ruošiama kiaušinių pagrindu ir gaunasi trapi. Pyragą galima kepti ištisus metus, jei yra uogienės. Braškėse yra daug vitamino C ir antioksidantų, kurie palaiko organizmo jaunystę ir suteikia gerą nuotaiką. Braškės vartojamos detoksikacinėje dietoje, todėl gabalėlis pyrago džiugins savo skoniu ir duos naudos.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į sviestą suberkite cukrų, išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 25 minutėms.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Paimkite tešlą, padalykite ją į dvi nelygias dalis. Iškočiokite didesnę tešlos dalį. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite tešlą į formą, padarykite apvadą. Užtepkite tolygų sluoksnį uogienės. Iš mažesnės tešlos dalies išpjaukite juosteles ir papuoškite pyrago viršų grotelėmis. Tešlą patepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą su braškių uogiene. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Pyragą kepkite 20 minučių.
Kategorijos