Publikavimo data: 2024-04-28
Pyragas su cukinijomis
Kulichas Rusijoje atsirado gerokai prieš krikščionybę ir atliko vaišių vaidmenį per valgį po apeigų, susijusių su pavasariu ir vaisingumu. Net šio patiekalo pavadinimą galima išversti kaip "saulės vaikas", o tai atskleidžia ypatingos duonos aukojimo dėl gero derliaus esmę. Atsiradus naujajam tikėjimui, skanėsto reikšmė pasikeitė - dabar kuličas reiškia nematomą Kristaus buvimą ir turėtų stovėti stalo centre. Yra daug kepimo receptų. Tarp jų garbingą vietą užima kuličas su cukruotais vaisiais ir sultenėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Pastatykite puodą su pienu ant silpnos ugnies ir kaitinkite, kol jis bus šiltas, bet ne karštas. Kol pienas šildomas, sumaišykite pusę miltų su mielėmis. Tada supilkite pieną, nuolat maišydami mišinį. Jis turėtų tapti gana skystas. Uždenkite oparą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti sausoje, šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Pirmiausia atskirkite kiaušinius į baltymus ir trynius. Trynius sumaišykite su vanile ir cukrumi iki vientisos ir purios masės, tada atskirame dubenyje išplakite baltymus. Sudėkite trynius į tešlą ir išmaišykite, tada pakaitomis, nuolat maišydami, sudėkite druską, sviestą ir baltymus. Dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 60 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Į tešlą sudėkite sultenes ir cukruotus vaisius, išmaišykite ir palikite 10 min. pakilti, kol paruošite kepimo formas. Paskirstykite tešlą formelėse ir palikite dar 5-10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių temperatūros ir kepkite kuličius 10 minučių, tada įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos