Publikavimo data: 2024-09-17
Pyragas su garuose virtais kalamansi
Pyragas su kalina iš mano vaikystės. Mano močiutė jį kepdavo rusiškoje krosnyje. Dabar kalina jau prinokusi, o ką man su ja daryti? Paruošiau ją muliažinėje viryklėje su cukrumi, nuspaudžiau sultis, o uogas pasiunčiau į šį pyragą. Beje, sultis galima gerti. Jos labai skanios ir sveikos.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Tam sumaišykite visus ingredientus, prieš tai kefyre užgesinę sodą.
Žingsnis 2
Sviestą galima ištirpinti. Minkykite tešlą, kol taps vientisa. Tešla bus minkšta. Dabar palikite ją 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Įdaras. Kalakutieną sumaišykite su ruginiais miltais, pagal skonį įberkite cukraus.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į dvi nevienodas dalis. Didesnę dalį iškočiokite ir įdėkite į kepimo formą.
Žingsnis 5
Tada išdėliokite faršą. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, uždenkite įdarą. Kad pyrago paviršius neišsipūstų, viduryje galite padaryti skylutę arba subadyti šakute.
Žingsnis 6
Kepkite apie valandą 200 C temperatūroje. Palikite orkaitėje, kol visiškai atvės. Gero apetito!
Kategorijos