Publikavimo data: 2024-09-17
Pyragas su juodųjų serbentų džemu
Desertas "Juodasis princas" - tai pyragas su juodųjų serbentų uogiene. Tai švelnaus biskvito su kefyru ir juodųjų serbentų uogiene bei puikios grietinės derinys. Tortui papuošti galite užpilti šokolado glajų ir papuošti šviežių serbentų uogų: juodųjų, raudonųjų arba baltųjų, šakele. Šis torto receptas geras tuo, kad jame naudojami produktai yra labai paprasti ir visiems prieinami, stiklainį serbentų uogienės galima rasti bet kuriame šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į atskirą dubenį supilkite kefyrą. Sodą pašlakstykite citrinos sultimis, suberkite į kefyrą, gerai išmaišykite. Kitame dubenyje suplakite kiaušinį ir cukrų. Kai masė pakils 2 kartus, supilkite kefyrą, gerai išmaišykite. Palaipsniui į masę įmaišykite miltus. Sudėkite serbentų uogienę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Kepimo indą ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į formą. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 50 minučių. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Dideliu greičiu mikseriu išplakite grietinę su cukraus pudra ir vanile. Kremą 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Atsargiai perpjaukite pyragą į 2 dalis išilgai. Kiekvieną pusę aptepkite puse kremo ir sudėkite vieną ant kitos. Dėkite į šaldytuvą 40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Šokolado plytelę ištirpinkite vandens vonelėje. Pašildykite pieną ir grietinėlę. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su karšta grietinėle ir pienu. Užpilkite glajų ant pyrago viršaus. Padėkite tortą į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos