Pyragas su juodųjų serbentų džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Pyragas su juodųjų serbentų džemu

Juodųjų serbentų uogienės pyragas gali būti kepamas ant įvairių pagrindų, tačiau labiausiai purus ir rausvas pyragas bus iš mielinės tešlos. Pagal receptą reikia paruošti oparą, tada išminkyti tešlą ir suformuoti pyragą. Juodųjų serbentų uogienė ant tešlos neskleidžiasi, o tai labai supaprastina kepimo procesą. Įdarui galite naudoti ir naminę, ir parduotuvėje pirktą uogienę.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
260 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su juodųjų serbentų džemu Žingsnis 1
Paruoškite oparą tešlai. Supilkite pieną į dubenį ir pašildykite iki 35 laipsnių Celsijaus. Į pieną supilkite cukrų, mieles ir miltus ir maišykite, kol mielės ir cukrus ištirps. Palikite pastovėti apie 20 minučių.

Žingsnis 2

Pyragas su juodųjų serbentų džemu Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paimkite dubenį, sudėkite cukrų, minkštą sviestą ir įmuškite kiaušinį. Suberkite druską ir vanilinį cukrų, ingredientus išmaišykite. Supilkite oparą ir miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 5 minutes, kad ji taptų elastinga ir oro. Baigiant minkyti įpilkite augalinio aliejaus. Leiskite tešlai pakilti 60 minučių. Tešlą iškočiokite.

Žingsnis 3

Pyragas su juodųjų serbentų džemu Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Ant kepimo skardos paskleiskite tolygų tešlos sluoksnį ir suformuokite apvadą. Palikite nedidelį gabalėlį tešlos pyragui papuošti. Palikite 30 min. pastovėti. Iš likusios tešlos suformuokite "uodegos" juosteles. Ant tešlos tolygiu sluoksniu užtepkite serbentų uogienės. Ant uogienės viršaus išdėliokite tešlos "pynes".

Žingsnis 4

Pyragas su juodųjų serbentų džemu Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos. Patikrinkite, ar pyragas jau paruoštas, pabadydami jį mediniu iešmeliu. Jei jis sausas, vadinasi, pyragas jau iškepęs. Leiskite pyragui atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos