Publikavimo data: 2024-05-19
Pyragas su obuoliais ir braškėmis
Paruoškite gardų pyragą su obuoliais ir braškėmis orkaitėje, papuoškite nesmulkintomis uogomis - ir šventinis stalas paruoštas. Įdarui galite naudoti ne tik šviežias, bet ir šaldytas uogas. Dėl to obuolių ir braškių pyrago skonis nepablogės, svarbiausia laikytis recepto. Miltus reikėtų persijoti, kad tešla būtų puri. Įdarą galima įvesti į tešlą arba gražiai uždėti ant viršaus. Nepriklausomai nuo recepto, paruoštas desertas gaunasi apetitiškas ir kvapnus.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Nulupkite citrinos žievelę smulkia tarka ir išspauskite sultis. Obuolius smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustykite braškes.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su miltais. Rankomis išmaišykite iki vientisos trupinių masės. Sudėkite cukrų, citrinos žievelę, braškes ir obuolius. Įmuškite kiaušinį ir pieną ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pašaukite pyragą į orkaitę. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite pyragą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu.
Kategorijos