Pyragas su obuoliais ir braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Pyragas su obuoliais ir braškėmis

Paruoškite gardų pyragą su obuoliais ir braškėmis orkaitėje, papuoškite nesmulkintomis uogomis - ir šventinis stalas paruoštas. Įdarui galite naudoti ne tik šviežias, bet ir šaldytas uogas. Dėl to obuolių ir braškių pyrago skonis nepablogės, svarbiausia laikytis recepto. Miltus reikėtų persijoti, kad tešla būtų puri. Įdarą galima įvesti į tešlą arba gražiai uždėti ant viršaus. Nepriklausomai nuo recepto, paruoštas desertas gaunasi apetitiškas ir kvapnus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pyragas su obuoliais ir braškėmis Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Nulupkite citrinos žievelę smulkia tarka ir išspauskite sultis. Obuolius smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustykite braškes.

Žingsnis 2

Pyragas su obuoliais ir braškėmis Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su miltais. Rankomis išmaišykite iki vientisos trupinių masės. Sudėkite cukrų, citrinos žievelę, braškes ir obuolius. Įmuškite kiaušinį ir pieną ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Pyragas su obuoliais ir braškėmis Žingsnis 3
Pašaukite pyragą į orkaitę. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą įdėkite pyragą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos