Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragas su obuoliais ir juodųjų serbentų varnalėšomis ant kefyro
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais ant kefyro yra saldus miltinis patiekalas, patiekiamas kaip desertas. Kadangi pyragas kepamas ant kefyro ir kiaušinių, jis būna purus, purus, su rauginta plutele. Kepant obuoliai pyragą pripildo švelnaus saldaus skonio, o juodųjų varnalėšų uogos - rūgščiai saldaus skonio ir malonaus kartumo. Citrinos žievelė suteikia pyragui nepakartojamą citrusinių vaisių skonį.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukranendrių cukrų ir druską ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Toliau plakant supilkite kambario temperatūros kefyrą, ištirpintą sviestą ir kepimo miltelius. Tada į skystą mišinį persijokite miltus ir dar kartą išplakite tešlą mikseriu nedideliu greičiu. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite į jį tešlą. Obuolius nuplaukite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Ant tešlos viršaus sudėkite obuolius ir juodųjų varnalėšų uogas ir apibarstykite citrinos žievele. Dėkite formą į 180 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Kategorijos