Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragas su obuoliais iš mielinės tešlos
Giminaičiai dažnai prašo pagaminti šį pyragą, jis skanus!
Žingsnis 1
Į šiltą pieną įmaišykite cukrų ir druską, kol ištirps, supilkite mieles, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Atšaldytą sviestą sutrupinkite, sumaišykite su miltais iki vientisos masės, į miltų mišinį supilkite pieną ir mieles ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Kruopščiai išminkykite tešlą rankomis ant stalo. Tešla turi būti minkšta, elastinga, nelipti prie stalo ir rankų. Dėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 4
Tešla padvigubėja. Kepimo formeles ištepkite aliejumi, paskirstykite maždaug 3/4 tešlos į formeles, kad susidarytų šonai.
Žingsnis 5
Džiovintus vaisius išvirkite, sumalkite mėsmale, įmaišykite uogienę ir sudėkite į formą su tešla. Iš likusios tešlos iškočiokite vėliavėles ir tinkleliu papuoškite pyrago viršų. Kiaušinio trynį lengvai suplakite šakute ir atskieskite pienu. Šepetėliu patepkite pyrago paviršių.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite pyragą 35-40 minučių.
Kategorijos