Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragas su riešutais, vyšniomis ir šokoladu
Ne per saldus, aromatingas ir skanus desertas. Gaunasi nedidelis pyragas, maždaug 6 porcijoms. Iš pradžių įdaras buvo visai kitoks, pakeičiau jį riešutais ir vyšniomis, nes tai labai įdomus derinys.
Žingsnis 1
Gerai išplakite kiaušinį ir druską.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje persijokite miltus, suberkite cukrų, sodą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 3
Gautą mišinį sumalkite taip, tarsi iš jo gautųsi puri tešla.
Žingsnis 4
Ant formos dugno sudėkite vyšnias, prieš tai pašalinkite kauliukus, suberkite riešutus.
Žingsnis 5
Ant viršaus paskleiskite tešlą. Ant tešlos viršaus nedideliais gabalėliais išdėliokite šokoladą papuošimui.
Žingsnis 6
Kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje. Šokoladas ne visiškai ištirps, šiek tiek išsilydys ir suteiks skonį.
Kategorijos