Publikavimo data: 2024-06-09
Pyragas su šaldytomis braškėmis
Nėra nieko švelnesnio ir aromatingesnio už kepimą su braškėmis. Nesvarbu, šviežios ar šaldytos uogos. Kai pyragas bus iškeptas, virtuvėje tvyros toks aromatas, kad visa šeima susirinks laukti arbatos vakarėlio su oru kvepiančiais, gardžiais braškių pyragėliais.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų, tada sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Toliau plakite dar 3-4 minutes. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą bei kiaušinius. Vėl maišykite 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Tuomet supilkite pieną ir maišytuvu išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Į kepimo formą supilkite pusę tešlos, sudėkite sluoksnį braškių, užpilkite likusia tešla. Pašaukite pyragą į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 min. Prieš išimdami iš orkaitės patikrinkite pyrago minkštumą dantų krapštuku.
Kategorijos