Publikavimo data: 2025-08-18
Pyragas su šaldytomis braškėmis, spanguolėmis ir riešutais
Pyragas su šaldytomis braškėmis, spanguolėmis ir riešutais - tai naminis trapus pyragas iš trapios tešlos su saldžiarūgščiu uogų įdaru. Dėl majonezo tešla įgauna akytą ir elastingą struktūrą, todėl pavyksta išgarsinti net ir nepatyrusius virėjus. Dėl majonezo ir riešutų šie kepiniai yra gana kaloringi, tačiau kartais jų vis tiek verta suvalgyti.
Žingsnis 1
Riešutus susmulkinkite ne per smulkiai. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi, sudėkite majonezą, citrinos žievelę, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Žingsnis 2
Į miltus sudėkite suminkštintą sviestą ir įtrinkite jį į miltus iki vientisos masės. Tada sudėkite majonezo mišinį ir užminkykite tešlą. 1/4 tešlos įdėkite į šaldiklį 30 minučių, likusią tešlą 30 minučių palikite šaldytuve.
Žingsnis 3
Kol tešla stovi šaldytuve, galite ruošti įdarą. Į aviečių uogienę suberkite smulkintus riešutus, braškes ir spanguoles, chia sėklas ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš šaldytuvo iškočiokite tešlą 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite džiūvėsėliais, tada ant viso lakšto paskleiskite įdarą. Iš šaldiklio išimkite antrąjį tešlos lakštą ir stambia tarka sutarkuokite įdarą, tolygiai paskleisdami jį po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite aguonomis.
Žingsnis 5
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Pyragą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
Kategorijos