Reguliariai išbandau įvairius receptus, maišydama mėgstamus ingredientus. Šiandien gaminau pyragą su maskarpone ir spanguolėmis. Jis gavosi labai švelnus ir ne per saldus. Būtinai išbandykite!
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite pieną, augalinį aliejų, trynius (baltymus atskirkite į kitą dubenį), cukrų. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Baltymus su druska plakite 3-5 minutes, kol susidarys standžios viršūnės. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Plaktuvu po baltymais nedideliu greičiu sumaišykite pirmajame dubenyje esančius ingredientus. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišykite plaktuvu.
Žingsnis 4
Į dubenį supilkite anksčiau išplaktus baltymus.
Žingsnis 5
Silikonine mentele įmaišykite baltymus, sukamaisiais judesiais suimdami tešlą iš apačios į viršų.
Žingsnis 6
Paimkite formą (mano 16 cm), dugną išklokite pergamento lakštu, formos šonus patepkite gabalėliu šalto sviesto. Supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje 35 minutes.
Žingsnis 7
Kremui dubenyje sumaišykite maskarponę, plaktą grietinėlę ir cukraus pudrą. Nustokite plakti, kai kremo paviršiuje susidarys dryžiai. Kremą įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 8
Paruoštą biskvitą palikite orkaitėje 1 valandai. Paprastai jo viršus bus išgaubtas, o po valandos jis daugiau ar mažiau susilygins. Išimkite biskvitą, apverskite jį ant grotelių ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 9
Kol biskvitas aušta, pasirinkite kremo antgalį ir perpilkite kremą į konditerinį maišelį.
Žingsnis 10
Kai biskvitas atvės, perpjaukite jį į tris dalis, pirmiausia nupjaukite nelygią viršutinę dalį, o tada pagrindinę dalį perpjaukite į 2 lygius sluoksnius.
Žingsnis 11
Viršų sutrinkite į sausainių trupinius blenderiu. Ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 12
Du pagrindinius biskvito sluoksnius aptepkite plonu sluoksniu uogienės (mano naudojama spanguolių). Ant apatinio sluoksnio vamzdeliu užtepkite kremo.
Žingsnis 13
Mentele išlyginkite kremo sluoksnį.
Žingsnis 14
Ant viršaus pabarstykite sausainių trupinius.
Žingsnis 15
Uždenkite apatinę biskvito pusę viršutine puse ir aptepkite ją dar vienu sluoksniu džemo.
Žingsnis 16
Pakartokite kremo sluoksnį. Išlyginkite jį mentele.
Žingsnis 17
Mentele aptepkite pyrago šonus, užpildykite tarpus ir išlyginkite paviršių. Ant pyrago viršaus pabarstykite dar vieną sluoksnį sausainių trupinių.
Žingsnis 18
Naudodami kitą antgalį kremu aptepkite torto viršų.
Žingsnis 19
Paimkite gabalėlį karčiojo šokolado ir sutarkuokite jį tarka. Atvėsinkite pyragą 4 valandas šaldytuve.