Publikavimo data: 2025-08-20
Pyragas su uogiene
Pūkuotas ir skanus pyragas su įdaru. Iškepkite jį, nesigailėsite.
Žingsnis 1
Šiltame piene ištirpinkite mieles ir 1 šaukštą cukraus, pastatykite į šiltą vietą 5-10 minučių, kol mielės pradės švytėti.
Žingsnis 2
Supilkite likusį cukrų, vanilę, druską, augalinį aliejų ir ištirpintą margariną. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Tada palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
Žingsnis 4
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms, kol tešla pakils. Po 2 valandų tešlą padalykite į dvi dalis.
Žingsnis 5
Iškočiokite vieną apskritimą ir įdėkite jį į formą, viršų patepkite džemu. Aš taip pat pridėjau graikinių riešutų ir cukraus, bet tai nebūtina. Aš dėjau daug uogienės, man taip labiau patinka. Darykite taip, kaip jums labiausiai patinka.
Žingsnis 6
Iš likusios tešlos padarykite 2 dideles pynes. Viena jų apjuoskite pyragą, o kitą supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 7
Galite papuošti, kaip norite, mano gavosi taip. Palikite dar 10 minučių, aptepkite kiaušiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku. Jei tešla prie jo nelimpa, pyragas paruoštas.
Kategorijos