Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragas su uogiene ant kukurūzų ir migdolų miltų
Šis pyragas su uogiene gaminamas iš dviejų rūšių tešlos. Įdarui tinka bet kokios rūšies uogienė, tačiau reikėtų atsižvelgti į tai, kad kokybiškos uogienės sudėtyje turėtų būti ne mažiau kaip trečdalis vaisių ar uogų. Kukurūzų miltai dėl juose esančių vitaminų ir mineralinių medžiagų, taip pat dėl to, kad juose nėra glitimo, laikomi dietiniu produktu. Migdolų miltai gaminami iš džiovintų blanširuotų migdolų. Kepiniai iš jų tampa švelnūs ir minkšti. Tešlos beveik neįmanoma išdžiovinti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite peiliu ir įtrinkite su cukrumi. Suberkite kukurūzų miltus ir įtrinkite juos rankomis. Į tešlą supilkite trynius ir išminkykite tešlą. Suvyniokite į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Išminkykite migdolų tešlą. Supilkite baltymus į švarų, sausą dubenį ir plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Pradėkite nuo mažo galingumo ir palaipsniui didinkite plakimo greitį. Dubenyje išsukite sviestą su milteliniu cukrumi iki baltumo. Į sviesto masę įmaišykite trynius, supilkite migdolų ir kvietinius miltus, krakmolą, migdolus ir išmaišykite. Tada dalimis supilkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Išimkite smėlio tešlą iš šaldytuvo, atskirkite ¾ jos ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždenkite maistine plėvele ir iškočiokite į maždaug 30x40 cm plotą. Pergamentą perkelkite ant kepimo skardos. Tešlą aptepkite puse uogienės ir ant viršaus uždėkite migdolų tešlą. Aptepkite likusiu džemu.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Iš likusios plonytės tešlos iškočiokite sluoksnį ir aštriu peiliu supjaustykite juostelėmis. Jas išdėliokite ant uogienės grotelių pavidalu ir pašaukite pyragą į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę 25-30 min.
Kategorijos