Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su varške ir braškėmis
Atidarykite pyragą su varške ir braškėmis, norėsite vaišinti visus pažįstamus. Pyragą galima gaminti iš mielinės tešlos su pienu arba kefyru, tačiau šis žingsnis po žingsnio receptas siūlo pasigaminti smėlio pagrindą. Jis gerai išlaiko formą, o įdaras, kepdamas orkaitėje, išsaugo savo subtilią struktūrą. Pageidautina naudoti šviežias braškes, bet jei jų neturite po ranka, galite naudoti šaldytas. Perskaitykite receptą ir pradėkite kepti skanų ir greitą vasaros pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Atskirai įmuškite kiaušinį ir sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir rankomis išminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta, bet nelipni. Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite varškės įdarą. Į blenderio indą sudėkite varškę, supilkite grietinę, cukrų, krakmolą ir kiaušinį. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Suformuokite braškių varškės pyragą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Kepimo formą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją sluoksniuotą tešlą. Tolygiai paskirstykite ir suformuokite nedidelius šonus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite. Tada bet kokia tvarka sudėkite braškes.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 40 minučių, kol bus paruoštas. Smėlio pagrindas turėtų paruduoti, o varškės mišinys sustingti. Atvėsinkite ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
Kategorijos