Publikavimo data: 2025-08-17
Pyragas su varške ir obuoliais
Skanus pyragas prie arbatos.
Žingsnis 1
Sumaišykite 190 g miltų, 1 kiaušinį, 120 g sviesto, 2 šaukštus šalto vandens.
Žingsnis 2
Iš tešlos iškočiokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Sumaišykite varškę, cukrų (4 šaukštus), kiaušinius (2 vnt.), grietinę. Jei varškė sausa, reikės šiek tiek daugiau grietinės. Reikia pasiekti grietinėlės konsistenciją.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite iki kepimo indo pločio (30 cm x 22 cm), kad suformuotumėte šonus. Ištepkite varškės masę ir paskirstykite ant pagrindo.
Žingsnis 5
Iš 110 g miltų, 60 g sviesto, 3 valgomųjų šaukštų cukraus išminkykite pyrago trupinius. Miltus, sviestą ir cukrų trinkite rankomis, kol susidarys smulkūs trupiniai. Obuolius sutarkuokite stambia tarka. Įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus (jei naudojate nesaldžius obuolius), gerai išmaišykite. Tolygiai pabarstykite 1/3 trupinių ant varškės, tada sudėkite obuolius ir pabarstykite likusiais trupiniais.
Žingsnis 6
Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-50 minučių, kol pyragas bus paruoštas. Palikite jį orkaitėje, kol visiškai atvės.
Kategorijos