Publikavimo data: 2024-06-24
Pyrago salotos
Švelnus ir lengvas, bet kartu gana maistingas patiekalas, tinkantis pusryčiams ar vakarienei. Ingredientai ir taip gana dietiniai, bet jei norisi, galima vartoti mažiau riebios varškės ir grietinės. Beje, kalakutienos krūtinėlėje gausu visaverčių baltymų ir naudingų aminorūgščių. Ši mėsa naudinga sergant virškinamojo trakto sutrikimais, nes normalizuoja medžiagų apykaitos procesus organizme.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragėlius. Atskirkite 5 kiaušinių baltymus ir į juos įmuškite 2 sveikus kiaušinius. Mišinį gerai išplakite, įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite paplotėlius po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Tada leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grietinę, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Atskirai smulkiai supjaustykite kalakutieną.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Blynų formą patepkite varškės įdaru, sudėkite griežinėliais supjaustytą mėsą ir uždenkite salotų lapu. Tada išdėliokite likusius paplotėlius ir padarykite tą patį. Tada salotų indą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos